dilluns, 26 de gener del 2009

Assimetria moral espanyola

Espanya no serà una federació asimètrica, però en bona part si que pateix una assimetria en el cinisme i la moral.
Ahir, vaig enganxar per casualitat un debat sobre les eleccions basques a CNN+, on de debat no n'hi va haver cap, ja que era una tertúlia de la Penya Patxi López: Francisco Llera, director de l'Euskobarómetro (El Euskobarómetro convierte a PP y PSE en la alternativa al tripartito), Joseba Aguirre, ex-nacionalista del PNV i pro-PSE (versió governamental) i el moderador José María Calleja.
Era un debat on donaven per fet que el PSE guanyaria les eleccions i on es quedaven tant tranquils després de dir que Ibarretxe ha governat recolzat en la violència d'ETA i que el nacionalisme és minoritari però que guanya pel "frente institucional nacionalista".
Davant aquestes afirmacions d'una sensibilitat extraordinària davant la violència política, podent lligar el Lehendakari amb la neteja ètnica (Llera dixit) i en canvi, l'Espanya democràtica i constitucional ignora (o no) els atacs violents que l'independentisme al País Valencià que es repeteixen i repeteixen. I com ha succeït amb l'atac a la seu d'Esquerra a la ciutat de València, amb un artefacte explosiu.

Espanya pateix d'assimetria moral...

Bloc d'Eduard López: Fins quan tindrà barra lliure l'extrema dreta al País Valencià?
Bloc d'Anna Peña: En els conflictes el llenguatge no és gratuït

Esquerra.cat: Esquerra condemna l'atac a la seu del partit a València