dimarts, 13 de gener del 2009

Ramon Tremosa criticarà l'estatut de Mas i ZP i exigirà liderar una candidatura unitària catalanista

Ja hi ha hagut fumata blanca a CDC, ja hi ha candidat per les eleccions europees, serà en Ramon Tremosa (web), economista (que va protagonitzar un acte del Fòrum Republicà del Ges).
Diuen que és el candidat de la Casa Gran del Catalanisme. Jo encara no sé ben bé què és això d'aquesta casa. Pel que veig és posar a candidats sense carnet. Si és així, a Torelló hi ha una espècia de Casa Gran del Republicanisme de Torelló, ja que el número 2, 4 i 5 eren independents...

Però bé, estic content que Ramon Tremosa sigui el candidat de CDC, perquè és un sobiranista
clar, sense embuts, i que en el seu moment va ser membre de la Plataforma dels Economistes pel No, plataforma en contra l'estatut retallat i pactat entre Mas i ZP. Podeu llegir-ne articles sobre l'estatut i el finançament que se'n desprèn aquí.
No sé si Tremosa tindrà llibertat de ser tant crític amb CiU ara que ocupa una habitació de primera, d'estil europeu, a la Casa Gran de Mas. Potser sí, i vés a saber si fins i tot facilitarà la unitat d'acció que ell ha predicat des de fa temps entre CDC i ERC, amb, finalment, l'edició d'una candidatura unitària catalanista a les eleccions europees encapçalada per ell.
De moment, però, Guardans, un dels eurodiputats més ben valorats pels companys de cambra, ja
li ha recordat al candidat convergent que a Europa no s'hi defensa el finançament de Catalunya.
En Guardans, nét de Cambó i de l'ala més moderada de CDC està moix, ha abandonat el
bloc i tot...
Espero àvidament veure el candidat de CDC criticant l'estatut de Mas i ZP en un Consell Nacional convergent i advocant per la unitat d'acció amb els republicans independentistes en una candidatura unitària a Europa. Ho espero, amic Ramon!


Nació Digital: L'economista Ramon Tremosa serà el cap de llista de CiU a les eleccions europees
Nació Digital: Vídeo-entrevista a Ramon Tremosa (Canal Català Osona)
Bloc Sant Miquel:
T'equivoques, Ramon!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan algú l'envien a encapçalar la candidatura al Parlament Europeu, automàticament es considera que ha acabat la carrera política al partit i que se'l treuen de sobre per tal que no molesti.
Podria ser que a CiU i especialment U,els cervells que porten l'estratègia hagin considerat que fitxar un independent compromès, a part de possibles rèdits electorals, és una manera de desactivar-lo políticament. Una nosa menys.

Anònim ha dit...

benvolgut anònim, el teu anàlisi és interessant. Tothom és conscient que a Catalunya (i a l'estat espanyol) s'usa les eleccions europees en clau "nacional" i sovint com a cementiri d'elefants... quin paper li espera a Tremosa a Estrasburg?