dijous, 8 de gener del 2009

Ja hi tornem a ser: a encarar la crisi

Com la canalla i "gràcies" al grip, ja hi tornem a ser.
De nou comença la rutina del dia a dia, a l'Agència, a l'ajuntament, al partit, al consell. Esperem que al bloc també.
En d'altres ocasions ja he dit que no sóc dels que amb l'any nou em faig propòsits que, la majoria d'elles, caducarien al cap de poc... Així que res de nous propòsits!
Però, en canvi, sí que amb ganes d'encarar amb energia un any, que serà molt complicat en diferents dimensions, un any de crisi, de crisi no només en termes econòmics com a moment de declivi, si no de crisi en l'accepció de canvi de model.
Vivim una època de canvi, després d'aquesta crisi que vivim, res no serà igual. Ni l'economia, ni la política, ni el país. Estem en una crisi estructural, és a dir, que afecta les estructures socials i econòmiques, és a dir que les polítiques i les culturals també.
La sacsejada serà forta i hem d'estar el més preparats possibles per aguantar-la i ser el màxim d'optimistes (que no ingenus) per superar-la millor del que n'haurem entrat. Perquè possiblement, si no en sortim millor no en sortirem, se'ns emportarà per endavant...
Podem sortir-ne amb una nació més forta o no, amb una economia posada al dia o obsoleta, amb una societat amb més valors compartits o més estocinada.
Un puny tancat, dents serrades, ment desperta i mocador en mà (mentre duri el grip): a encarar la crisi, per guanyar!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Has tornat amb ganes. Sí, senyor!