dimarts, 27 de gener del 2009

Sociovergència: fent partidisme amb els diners de tots!

En el darrer Ple de Torelló (mireu la informació a la web d'Esquerra), no hi va haver gaire txitxa, per dir-ho d'una manera.
Segurament, el més important va ser la presència dels treballadors de la Vitri i la lectura del seu manifest denúncia. A l'acabar ens van entregar a tots els grups el manifest. En parlo al meu bloc d'Esquerra, cliqueu aquí.

Però aquí, vull fer una reflexió per un tema que pot semblar menor, la de l'ús del Pescallunes.
El Pescallunes és el butlletí municipal, un mitjà de comunicació públic de l'Ajuntament de Torelló. En el Ple d'ahir, vaig denunciar l'ús excessivament partidista que se'n fa. Dic excessivament, perquè és obvi que un butlletí municipal la tendència sempre serà pro-governamental, però hi ha uns límits en la tendenciositat partidista, o bipartidista, segons la irònica convergent Cristina Sala (podríem dir tripartidista si comptem a Unió...).
Ja entenc que l'oposició tingui sols una pàgina que ens hem de fer nosaltres mateixos i que l'equip de govern tinguin entrevistes i columnes per fer articles o editorials signades. Però que en les seccions més informatives, més neutres, es direccionin sols cap a un cantó no ho trobo just.

Que en la notícia sobre les ordenances (un tema cabdalt, estem parlant dels impostos!) només s'expliqui els posicionaments i arguments dels partits de govern i que dels de l'oposició se'ns digui que fem propostes que provocaran que els sectors més vulnerables socialment quedin sense cobertura, em sembla molt fort!

El tarannà de la sociovergència és de domini. Fets com no explicar els impostos en el Ple de les ordenances o mentir amb les urgències nocturnes o el de patrimonialitzar un mitjà municipal per interessos partidistes (o bipartidistes, Cristina) ho trobo lamentable, i més si ho paguem entre tots!

Si volen un butlletí partidista que se'l paguin! com fem nosaltres amb el Republicà del Ges.
Enllaç sobre el Pescallunes:
Bloc d'Enric Xicoy: Electoralisme (maig del 2007)
Més enllaços sobre el Ple:

Bloc d'Esquerra:
Al Ple amb els treballadors de la Vitri
Web d'Esquerra Torelló
Ràdio Ona: Els treballadors de Vitri assisteixen al ple municipal
El9Nou.cat: La presència dels treballadors de la Vitri centra el ple de Torelló
Osona.com: La presència dels treballadors de la Vitri trenca la sessió de tràmit del ple de Torelló
ElTer.net: Els treballadors de la Vitri de Torelló exposen el seu malestar al ple de l'Ajuntament

1 comentari:

Anònim ha dit...

estic fart de pagar propaganda al Franch!