dimarts, 20 de gener del 2009

Obama: l'esperança en temps decadents

Obama, Barack Hussein Obama, prendrà, avui, possessió del càrrec de president dels EUA, concretament serà el 44è president americà i el primer dels quals que serà afroamericà.
Ja sigui pel color de la seva pell, tant aliè a la Casa Blanca, o perquè inicia una nova etapa davant un dels mandats més impopulars per part d'un president del EUA, com ha estat el de Bush; la il.lusió que desperta Obama és comparable al d'una revolució (pacífica).

Una esperança de regeneració total, quan el programa d'Obama no té res de revolucionari (gairebé ni reformista!), però els EUA necessiten l'esperança davant un dels moments de més descrèdit internacional i amb una de les crisi econòmiques més dures de la història contemporània.

Obama és una icona abans de prendre el mandat, un exemple de comunicació política i d'adhesions socials. Ara caldrà veure si tot això resisteix a la seva tasca de govern i si la conjuntura econòmica i internacional li permet.

La Vanguardia:
Obama abre una nueva era
La Vanguardia: Obama pone a punto el gobierno mas diverso de la historia de Estados Unidos
El Periódico: Un país en crisi s'entrega amb esperança Obama
Entrevista a J. Segarra i A .Terés: "
Obama no puede gustar a todo el mundo"
Bloc de Guillem López Bonafont:
Alliçonats per Obama
Bloc Cul-de-sac:
Canvi de Cap
Bloc La Tancada: Bye Bye, Bush
Apunts meus anteriors:
Digues qui et finança i et diré qui ets
Guanya Obama: McCain amb patates
Barak Obama: Is hope possible?

1 comentari:

Anònim ha dit...

És un ianki i això no ho he d'oblidar, com tampoc ho oblidarà ell. Hi ha qui pensa que ens salvarà a tots, quan el que l'interessa són els interessos americans.