dijous, 15 de maig del 2008

Adéu al Passatge Espanya

El dimarts ens vàrem reunir la Comissió de Noms de Carrers (és cert!) de Torelló amb dos punts a l'ordre del dia, encarar el canvi, o no, del nom del Passatge Espanya i posar nom a un passatge que va del Carrer de Rocaprevera a la Ronda del Puig, just a sota de la casa de La Carrera.
En el primer punt, hi havia damunt de la taula una proposta de l'Assemblea de Joves de la Vall del Ges per canviar el nom d'Espanya per 11 de Setembre. En plenari municipal, ERC també havia demanat que s'encarés el canvi de nom.
És obvi que canviar el nom d'Espanya té un gran pes polític. També és cert que 11 de Setembre té una una importància massa gran per donar nom a un "senzill" passatge.
En la reunió del grup municipal d'Esquerra es va reflexionar a l'entorn d'aquests dos fets. Per respecte a l'11 de Setembre es va posar damunt de la taula que per ser un passatge es podria dir Passatge de la Llisa, en record a una casa que hi havia allà mateix.
Ara bé, pel contingut polític de canviar Espanya, finalment, malgrat ser un passatge, vàrem decidir apostar per Passatge 11 de Setembre, nom de la Diada Nacional, que inclou a tots els catalans.
A més, la impossibilitat a mitjà termini d'anomenar 11 de Setembre a un gran carrer (l'última futura avinguda a posar-li nom, ja li vàrem posar Francesc Macià) també va fer que apostéssim per la Diada Nacional per posar nom al passatge.
Aquesta fou l'elecció, també, de la Comissió de Noms de Carrers.
Ara tenim l'oportunitat, tal com es va puntar en la Comissió, de tenir un Passatge 11 de Setembre en un lloc molt cèntric, pensant, sobretot, en la manifestació que organitzem la Comissió 11 de Setembre de Torelló.
Per cert, el carreró de sota La Carrera es dirà Pujada de La Carrera (després d'un microdebat de si pujava o baixava, sic) i de passada vàrem posar noms als jardins de la finca que es diran Jardins del Rec de les Bruixes, a proposta del representant de l'ADET.
I per acabar-ho de rematar també vàrem posar noms als pàrquings. I per què no hi havia res més!
Així que la Pujada de La Carrera puja (i no baixa) i Espanya deixa pas a l'11 de Setembre. Sempre amb la vènia del Ple que és qui ho acabarà d'aprovar. Esperem que no hi hagi sorpreses...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que cambiessiu el nom del carrer, quan tinguem el carrer d'uruguai podriem tenir el d'españa.
VISCA CATALUNYA LLIURE!

Anònim ha dit...

et fa rabia que els ciutadans del ges ho hagin fet i no vosaltres.
Sou uns botiflers els d'erc

Anònim ha dit...

anònim, em sembla que t'equivoques qui han fet una campanya per això han estat l'Assmblea de Joves i em sembla que en Jordi no mostra cap tipus de ràbia, al contrari.
No entenc la mania que molts tenen a ERC, ho entendria d'espanyolistes, però no d'independentistes.
Fa pena.

Anònim ha dit...

Si la gran treball municipal de Ciutadans del Ges és canviar el nom d'una misèria de carrer i posar-hi un nom tan important com 11 de setembre estem arreglats. Catalunya i l'11 de setembre es mereixen un carrer més important que aquest i els PSC li ha anat de perles que escollissin aquest. Aquests tan puristes realment feu pena. Teniu la ment tan obtusa que no us deixa veure més enllà del nas. L'únic partit que està treballant realment per la independència i que ho ha posat en l'agenda mediàtica de Catalunya i l'Estat és ERC, agradi a qui agradi és així. Però bé tenim el pais que tenim gràcies als conservadors de CiU i els independentistes puristes que es creuen que s'aconseguirà la independència de Catalunya només amb els de "Pura raça", això fa tuf a..... Salut, Independència i Justícia Social!!!!!