dimarts, 29 de juliol del 2008

S'acaba el curs polític a Torelló. Del Tercer Espai a la Sociovergència

Ja hem fet l'últim Ple municipal del curs polític, el qual va començar amb la constitució d'un consistori on el PSC era la força més representada però que perdia dos regidors que alhora li feien perdre la majoria absoluta.
CiU, qua va anar a buscar el veterà Lluís Bassas, va aconseguir sumar dos regidors, però es va quedà un per sota dels socialistes.
Iniciativa - Ciutadans del Ges van perdre un dels dos regidors.
Finalment, ERC vàrem triplicar la representació i passàrem d'un a tres regidors, aconseguint esdevenir el tercer espai buscat i ser claus per fer majories, sempre que ... la sociovergència no es materialitzés a Torelló, així com va passar al Consell Comarcal. Va passar, amb 6 mesos de retard, però va passar.
Ja vàrem dir que nosaltres, ERC, teníem vocació de govern, però que no ho volíem fer de qualsevol manera, que nosaltres volíem aportar programa.
La sociovergència no ha mostrat el document del pacte amb el programa conjunt consensuat...
Així que hem acabat el curs polític amb la sociovergència liderada per Franch (PSC) i amb Esquerra com a principal partit de l'oposició, amb llenguatge parlamentari, un servidor ha esdevingut cap de l'oposició.
Aquest curs polític també ha vingut marcat per la baixa temporal per salut de Miquel Franch, l'alcalde des de ja fa dos mandats, aquest és el tercer. Esperem que pugui tornar al setembre, i en plena forma!
L'últim Ple del curs polític, enmig de la Festa Major, ha tingut medi ambient, avenços (tardans) en l'àmbit educatiu, contenidors, cultura i esport i busca de consens per part d'ERC, que sembla que no ha agradat al PSC...
Ah! i també hi ha hagut la continuació de la buidada de continguts del plenari, ara han apujat el volum de despeses que han de passar pel Ple. El primer capítol ja el vàrem viure en el darrer Ple. Coses de la sociovergència...
.
Més informació del Ple a www.esquerra.cat/torello i a blocs.esquerra.cat/jordicasals

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Jordi,
trobo molt bé la feian que feu, espero que el poble se n'adoni de l'enganyifa de la psoevergència.
Però amb el 9 nou a favor d'aquests pactes ho tindreu dificil.
Anims i bona festa major