dimarts, 16 de novembre del 2010

Diari de campanya 23: El primer debat comarcal

(La posada a punt abans del debat)

Avui hi ha hagut el primer debat de candidats d'Osona, a El9TV.
S'ha gravat al matí. El meu matí, però, ha començat amb els ulls inflats després d'haver anat a dormir tard escrivint informes de la feina. M'hi vaig posar i em van tocar les tantes.
Una dutxa ràpida amb un últim raig glaçat, un cafè ristretto begut d'un glop i cap a Vic, a buscar aparcament en un dimarts de Mercat: 35 minuts voltant.
Finalment ens hem trobat amb el Freixanet a la paradeta d'Esquerra i hem anat a fer el meu segon cafè. Després ja hem anat cap a El 9 Nou on han habilitat als candidats per ser televisats i s'ha gravat el debat. 80 minuts de debat sobre crisi, educació, salut i immigració. Jo m'hi he quedat al principi i me n'he anat cap a una reunió. En Freixanet s'ha quedat amb en Comajoan, l'Espadaler (CiU) i les torellonenques Flora Vilalta (PSC) i Montse Ayats (ICV). Hi ha un bon viver de candidates al Parlament a Torelló, cal recordar que Beth Font (ICV) també és de Torelló.
Després dinar amb gran concentració de colesterol, comentar la jugada i el Freixanet ha anat cap a l'acte nacional d'educació i jo cap a la feina fins al vespre.
Després d'anar a El 9 Nou per veure la sala on farem l'acte de demà sobre el cas Millet, amb el Jordi Portabella, he anat a la seu comarcal d'Esquerra, on hi havia moviment: en Dani de Sant Boi, amb les seves reflexions de fons molt personals, el Jaume Vidal (recuperat), el Sergi que ha vingut a buscar cola per anar encartellar i en Culí, l'Ignasi i en Joan, de les JERC, que anaven a encartellar per l'acte de les JERC del diumenge, amb la Gemma Lago.
A casa, després de sopar ràpid he fet zapping amb el debat d'El9TV amb el Freixanet i l'entrevista a Canal Taronja de la Filo Tió. La podeu mirar a Taronjadigital.cat
He fet un seguiment del debat pel Twitter, els activistes 2.0 dels altres partits, en prou feines. Ha estat un monòleg twittaire.
El debat: tots molt correctes, i la cosa s'ha animat quan davant la demanda d'un govern fort per CiU, en Freixanet ha dit que un govern fort no és garantia de res i ha recordat els governs forts d'Aznar... Governs valents és el que necessita el país! La conclusió, és que en general ha tingut un to molt suau i que segurament el segon debat d'El9TV serà més animat: Catalunya i Espanya.
Val a dir, però, que és d'agrair donar un espai per parlar de temes com la crisi o l'educació i, per qui volgués (com el Freixanet) en dimensió comarcal. No a tot arreu és possible això.
Per cert, en Carles Banús, de CiU, diu que el debat ha estat massa sovint un Tripartit contra CiU, suposo que ha confós estratègia en realitat, és l'Espadaler qui l'ha buscat i no l'ha trobat.
La setmana que ve, més debats.

Via twitter, però, si que he debatut amb l'Iñaki Escudero sobre la denúncia de Puigcercós del desequilibri en la pressió fiscal entre Catalunya i altres indrets de l'Estat. Per què costa tant entrar en el fons de la qüestió? Llegiu: Les dades d'Hisenda demostren que les inspeccions d'Hisenda massacren Catalunya.