diumenge, 21 de novembre del 2010

Diari de campanya 27: L'efecte Norbert

Avui diumenge ha començat amb unes enquestes demolidores de Polanco (El País) i el comte de Godó (La Vanguardia). Ja en portem unes quantes d'enquestes, les podeu veure totes en aquest wiki de les eleccions 2010.
Però el camí s'ha reconduït a Centelles, en una població on Esquerra no va treure cap representant en les darreres eleccions municipals (després d'una escissió) i on el PSC té una majoria absolutista. En aquesta població és on hem anat a fer campanya amb el Josep Maria Freixanet, al mercat.
Allà ens hem trobat la gent valenta d'Esquerra de Centelles: l'Isidre, la Maria, el Màrius, la Rosa, l'Arisa (el Josep!) i el Norbert Gómez.
El Norbert és el nostre candidat a Centelles, l'han escollit fa poc. Tothom en parla molt bé, i ara sé el per què. En Norbert, habituallat amb un gorro siberià (avui feia fred siberià) ha parlat amb gairebé tothom qui passava per la parada d'Esquerra. I no perquè els parés, si no que la gent es dirigia a ell!
I en Norbert els convidava a votar per Esquerra, per Joan Puigcercós, per avançar cap a la independència. Amb un somriure, sempre. El somriure s'apoderava de la zona de la paradeta.
Efecte Norbert, això és el que ens cal. Creure en nosaltres. Si creiem en nosaltres la gent creurà, perquè som l'esperança de molta gent que dia sí i dia també viu immersa en unes enquestes que ens desencanten (alguna cosa de nou?).
De l'efecte Norbert n'ha parlat en Freixanet en l'acte del migdia que hem fet a Sant Julià de Vilatorta, amb l'Anna Simó, que ha estat fantàstica, amb un somriure norberterià constant.
I el somriure que neix de l'efecte Norbert no és el de l'encarcarat que es creu vencedor, ni del forçat de qui es veu perdedor en les seves darreres eleccions. El somriure norberterià és el de qui creu en el progrés del país cap a la llibertat, el de qui s'arromanga les mànigues per treballar pel bé comú, del qui creu que tot està per fer i tot és possible.
Esquerra necessita l'efecte Norbert, Catalunya també.

Avui el conseller Llena ha dit gilipolles a CiU, els de Solidaritat fan vídeos amb una actriu porno mig en pilotes i els del PP han hagut de retirar un vídeo on la seva candidat matava independentistes i immigrants sense papers. Déu ni dó...

Per cert, ahir Esquerra va omplir el Palau de la Música de gent valenta i gent honesta: de gent d'Esquerra. I no ens vam emportar res!