dimecres, 24 de novembre del 2010

Diari de campanya 30: la recta final amb debats i a les portes de l'acte central


Ja estem absolutament endinsats en la recta final de la campanya a Osona, enmig dels debats televisats i preparant l'acte central a Osona d'Esquerra, que el fem el dijous a les 8 del vespre a El Sucre.
Ahir es va fer el segon de El9TV, on el Freixanet va estar brillant, imposant el ritme que ell volia, que és la clau dels debats, controlar el marc i el ritme. A més vam aconseguir introduir tots els missatges que ens vam proposar.
El debat es va centrar en el paper d'Osona a Catalunya i de l'encaix (o no) de Catalunya a Espanya.
En el tema d'Osona va sortir, com ja prevèiem, el tema de les delegacions territorials. Espadaler fa setmanes que va dir que eliminaria "les delegacionetes". Deu creure que per aquí tenim unes comarquetes...
El més al.lucinant és quan el diputat de CiU va mostrar una desconeixença total de la comarca quan no sabia quines delegacions hi havia a Vic! Però es que a més va dir que era insostenible tenir delegats de tots els depertaments a cada comarca (sic). De delegats territorials i coordinadors territorials n'hi han per cada "vegueria", no per comarca. Ignorància o demagògia?
I en l'àmbit nacional del debat va transcórrer com l'esperat: CiU: concert econòmic sí, referèndum "ehem! ehem!"; PSC: "un referèndum trencaria el país!"; ICV: "hem de recuperar l'estatut i fer pedagogia a Espanya (sic)", i ERC defensant el dret a decidir i donant suport al concert econòmic, cosa que indigna a PSC i ICV...
Que consti que em vaig mirar el debat d'El9TV a la redifusió de la 1 de la matinada (a les 2.30!)...
Avui el matí ha tocat el debat del Canal Català Osona. La sorpresa ha estat en veure que CiU no ha enviat cap candidat al Parlament, sinó en Xevi Solà, regidor de Vic, un bon orador i home de pes convergent a Osona, però no està a les llistes.
Sincerament ho he trobat una manca de respecte als ciutadans, al mitjà de televisió i a la resta de forces polítiques (amb el PP inclòs, a El9TV no se l'ha convidat). Abans del debat hi ha hagut una conversa entre els partits on s'ha retret a CiU el fet de no aportar cap candidat, malgrat tenir-ne tres. Però amb l'agenda plena d'Espadaler, es demostra que Quico Homs no és candidat comarcal sinó nacional i que a l'alcalde de Vic no l'interessa desgastar-se en debats.
Al vespre hem treballat el míting amb el Freixanet i hem acabat de tancar l'escaleta. Hi parlaran en Puigcercós, el Freixanet i Joan López, sembla que finalment l'Ernest Benach no hi serà.
La dificultat del míting, pels protagonistes és que no hi ha faristol, sols un micròfon amb diadema (estil Madonna, que diuen) i ja està. No és fàcil, no...

En Freixanet ha començat un seguit d'apunts sobre educació al seu bloc, n'ha publicat dos.