dimarts, 30 de novembre del 2010

Diari de campanya 34: Un final dur... però peristirem!

(foto de final de campanya amb els caps de campanya del PP, CiU i PSC, no és la millor fotografia que ens va fer l'Isabel Campos, de Canal Taronja, però és la més natural)

Avui ha estat un dia complicat, perquè ha estat la continuació de la nit anterior, que es va acabar bebent una amarga cervesa negra mentres sopava patates xips. Era després d'haver anat a donar la cara (i quina cara que devia tenir!) a El9TV i al Canal Taronja.
Va ser un final molt dur i crec que injust per ERC, excessivament injust. Que hi hauria càstig a ERC estava clar, al igual que el PSC, els dos principals partits del govern, i amb propostes de futur antagòniques, malgrat haver compartit un govern productiu.
ERC no ha pogut escapar de l'escenari tripartit vs Artur Mas, d'una suposada continuïtat vs el canvi. I he dit suposada conscientment. El Tripartit no tenia continuïtat, la retallada del TC, el mur d'Espanya separa els camins dels federalistes estatutaris i dels independentistes. Però la percepció de l'electorat ha estat aquesta, el rebuig d'una continuïtat impossible.
La jornada electoral es va anar emboirant a mesura que es filtraven enquestes a peu d'urna, però la realitat va ser més dura i durant uns moments traumàtica, com quan vaig veure 8 diputats per ERC en directe a El 9 TV... vam arribar fins a 10. Un mal resultat. Una derrota, d'un partit esquinçat.
El dia, però ha anat avançant amb mostres d'afecte, de suport i renovació de compromís. En 7 mesos tenim les eleccions municipals i avui hem fet una etapa més amb un Ple municipal post-electoral (i pre-futbolístic).
Cal felicitar els vencedors: CiU, clars vencedors, tintant de blau tot el mapa electoral, tot, a excepció de les victòries socialistes a l'Hospitalet, Cornellà i Santa Coloma de Gramenet.
Una abraçada més que afectuosa al Freixanet, el nostre cap de llista, i al Culí, que tinc un molt estret vincle. I també a la resta de candidats osonencs, com la Filo, la Núria i el Diéguez, que també han donat la cara per l'Esquerra Republicana de Catalunya a Osona.
I gràcies als qui ens heu fet confiança, dels que heu cregut amb nosaltres i ens heu donat 10 diputats.
Amics, amigues, persisitirem fins a la victòria final i aquesta comença als nostre pobles.

PS: Gràcies pels que heu anat seguint aquest diari de campanya, un diari que volia ser diferent de la resta de blocs sobre les eleccions. Ens retrobem al bloc.

1 comentari:

Josep M. Diéguez ha dit...

M'agrada el títol, Jordi! la resta també, però és que sempre va bé guardiolejar... Una forta abraçada a tu també!