dijous, 11 de novembre del 2010

Diari de campanya 17: Conflicte de bander(ol)es i judicials, en Vilarrodà i la Núria, valenta


D'aquí a 24 hores començarà la campanya, el primer cartell i tot començarà a rodar fins que la gent posi la papereta a les urnes.
El dimecres s'ha llevat abusivament roig, de nou, roig de rosa al puny i la resta ens hem queixat, sortia la notícia primer a Osona.com i després a El9Nou.cat, un cops s'ha fet públic el comunicat conjunt de CiU, PSC i ICV (sense Reagrupament, tal com diu Osona.com) mostrant el malestar amb el PSC per l'actitud concretament a Vic i per extensió a tota la comarca, sobretot a Torelló i Manlleu.
Sembla que al vespre, després d'una trobada s'ha arribat a una entesa. Però el PSC ha donat una pèssima imatge. És una llàstima haver de perdre el temps amb això.
El dia també ha estat marcat per la picabaralla entre PSC i CiU, entre la candidata Tura i el candidat Vila d'Abadal pel jutjat penal de Vic. Molt de soroll, però Vic continua sense jutjat penal propi. En uns dies Esquerra Osona farem quan trobada amb gent del món del dret de la comarca amb Joan Ridao per tractar el tema.
Qui ha mostrat interès sobre el tema i si es debatrà durant la campanya, com a profà però com a ciutadà actiu, ha estat en @JoanAyats.
Enmig d'aquest soroll de banderoles i de jutjats penals, he pogut dinar amb la Gemma Boix, la delegada de Cultura a la Catalunya Central, hem pogut celebrar que el Conseller Tresserras pugui ser demà a l'enganxada del primer cartell a Vic. Abans estarà a la festa d'inici de campanya d'Esquerra Osona.
Quan hem acabat, hem entaulat tertúlia amb en Jordi Vilarrodà, d'El 9 Nou, sobre les eleccions, sobre la campanya i sobre el futur govern i el futur del país. Viurem temps claus i unes eleccions diferents a la resta, per tothom qui es presenta (l'Anglada, ai!) i pel debat sobiranista que sembla que s'està consolidant.
I al vespre, mentre enviava els anuncis i els banners de publicitat, ha arribat la notícia que es presentava el vídeo de campanya d'Esquerra, amb en Joan Puigcercós, valent, i la Núria, valenta. Catalunya també ha de ser valenta i afrontar d'una vegada per totes el dret a decidir què vol ser quan sigui gran. Un espot serè i contundent.

El que ha estat estrany és que avui no he vist el candidat, només hem parlat per telèfon i ens hem enviat correus, s'ha estat tot el dia a l'ajuntament, i també deu haver preparat pel dijous un acte d'Educació que té a Argentona. En Freixanet, a més de ser el candidat d'Osona, també ho és d'Eduació, fet que dificulta encara més quadrar agenda a vegades...

2 comentaris:

J ha dit...

profà: Contrari a la reverència deguda a les coses sagrades.
Equival a irreverent, indigne, impiu, sacríleg.

;-)

Jordi ha dit...

És que la justícia ja ho té això de ser sagrada!
;D