dijous, 25 de novembre del 2010

Diari de campanya 31: El gran dia de campanya


Avui era el nostre gran dia. Havíem d'omplir un auditori en l'acte central d'Esquerra a Osona, on hi intervindrien Joan Puigcercós, Josep Maria Freixanet i Joan López.
El matí, però, ha començat amb el darrer debat de la campanya, el del Canal Taronja. Aquest cop CiU si que hi ha enviat un candidat.
Jo no m'hi he quedat me n'he tornat a treballar i fins a la tarda no m'he trobat de ple a la campanya.
S'han anat incorporan tots, de mica en mica, el primer ha estat en Diéguez, després la Montse, l'Arnau, els lluïsos i el Jaume, i el Sergi, i ...
Teníem el protocol lligat, l'escaleta feta. Canvis d'última hora, massa d'última hora, alguns nervis.
Notàvem, a més, que l'auditori se'ns quedava petit. Hem hagut de modificar l'escenari i habilitar cadires als laterals i a l'escenari (i quina vergonya que té la gent de pujar a l'escenari!).
Han anat arribant els convidats, com entitats, membres de l'Osonosfera (l'Adriana i el Jordi Vila), el Miquel Macià, el Gerard Fernàndez, el Jordi Fàbrega i el Francesc Codina, entre d'altres.
El Puigcercós ha arribat, volia entrar però li faltava el micro...
Però, i en Culí, el candidat de les JERC!? se l'hi havia escapa el tren, arribava tard. L'acte ja ha començat.
Primer, per sorpresa del personal en Puigcercós ha donat la benvinguda als assistents, flanquejat per Freixanet i López. Tot seguit la Petra ha llegit el manifest contra la violència envers les dones i la Montse Juvanteny ha presentat l'acte.
El primer orador ha estat en Joan López, amb un bon discurs. Però s'ha allargat i havia una fita, que era la connexió en directe a les 21.09h (segons el periodista de TV3). Així que en Freixanet ha hagut de comprimir el discurs, cosa que ha suposat l'esforç de retallar durant la marxa sense trencar el fil argumental, ho ha aconseguit. Ha estat fi, amb algun acudit i tot...
Finalment, en Puigcercós ha pogut fer el seu discurs i ha pogut fer la connexió en directe per TV3. Segons els periodistes, avui ha estat el millor discurs del Joan Puigcercós en la campanya. Ha estat francament bé.
I al final, a l'escenari amb els tres oradors, els candidats osonencs (Culí inclòs, finalment) i en Fàbrega i en Ballana (dos exponents de persones progressistes que donen suport a ERC), hem cantat els Segadors i hem clos l'acte.
Ha estat el moment de la baixada de tensió. De gaudir del somriure de la gent que marxava satisfeta. Gent valent i satisfeta, malgrat que molts s'han quedat drets (com en Titot) i alguns fins i tot fora de la sala.

Per cert, avui un mitjà de comunicació m'ha donat un obsequi (igual que a tots els partits) com a cap de campanya per la col.laboració. M'ha sorprès. Agradablement. Hi ha qui entén la relació entre periodista i polític com una guerra freda o obertament calenta... quin error, tots formem part de l'engranatge democràtic.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Magnífic discurs social d'en Joan López, que demostra que la gent d'Esquerra té més contingut a part del referèndum sobre la independència, o millor dit: que necessitem una societat "sana" i amb principis, i per això necessitem urgentment constituir-nos com a país independent i deslligat de l'estat espanyol. Enrhorabona a tots per la feina feta! (i força per la que ens queda per fer).

Josep M. Diéguez ha dit...

L'enhorabona per la feina, Jordi! (i representats per tu, les i els pencaires valents que no han parat en tota la campanya). Passi el que passi diumenge (que ens anirà molt millor del que alguns pronostiquen), seguirem fent sentir amb força la nostra veu. Sense ella, el Pais quedaria coix.

Anònim ha dit...

Molt bon acte el d'ahir, el moment estelar va ser la del notari.
És que en vam quedar fins els collons i després ens ha volgut manipular a tots els que vam treballar pel 13d

Carles Banús i Puigivila ha dit...

Bona feina Jordi,

Ara que ja haurà passat el frenesí de la campanaya hem de trobar el moment per fer el cafè que tenim pendent ;-)

Salut!