dimecres, 11 de juny del 2008

De la Renaixença a l'osonosfera

Ahir a la Font del Desmai, a Folgueroles, vàrem presentar la I Trobada de Blocaires d'Osona, amb la presentació subsegüent del portal www.osonosfera.cat, punt de trobada de la blogosfera osonenca.
Ara fa uns 150 anys, la Renaixença va iniciar-se en la Font del Desmai, amb patriotes lletraferits, entre els quals Jacint Verdaguer (wiki). Ara, les plomes i els papers han deixat pas als portàtils. No és que vulgui comparar els blocaires amb els poetes de la Renaixença, només constatar que els temps canvien i les expressions culturals i comunicatives, també.
El fet de l'existència d'una blogosfera en català, al segle XXI, és tant important com el fet d'escriure poesia en català al XIX.
A més, podem constatar que la llengua ha estat fil conductor del nostre país des del XIX (i anteriorment) fins al segle XXI actual. És responsabilitat nostra que això continuï així.
Podeu veure més fotografies de la presentació d'ahir en aquest àlbum del blocaire Jordi Vila.

4 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

En un segle i mig, ja hi hem guanyat molt. El 19 de juny de 1867, la colla de lletraferits eren tots mascles. El 10 de juny de 2008, 141 anys després, ja hi ha una fèmina entre els blocaires. On s'amaguen les blocaires de l'Osonosfera?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Si noi, a més ara hi ha més periodistes que noies! ;)
Tampoc hi ha mossens...

Anònim ha dit...

SOU PATETICS, FEU DE PAGESOS AMB ORINEDORS NOMES PER UNA FOTO

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Anònim: jo no sóc dels de la foto, però em sembla perfecte que se la fessin? Què tens en contra dels pagesos? I dels ordinadors? Que potser no fan servir l'ordinador per escriure als blocs els que surten a la foto? És més: que potser et penses que no fan servir l'ordinador els pagesos d'avui?